16:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Essinge IK - IF Brommapojkarna 3

Första halvlek
Halvleken bjöd på bra passningsspel och stort bollinnehav för oss, men tyvärr innehöll den också en kalldusch och ett inte helt tillfredsställande resultat. Efter tio minuter seglade en långboll in bakom Dennis stolpar och detta var i princip det enda BP skapade i första halvlek. Vi fortsatte dock vårt bra passningsspel och stressades inte upp av det tidiga baklängesmålet. Chanser skapades och Filippo var närmast att göra mål med flera farliga skott, lite mer distinkta avslut och vi hade haft ledningen. Vi skulle dock inte gå helt lottlösa från den första halvleken, efter ett fint förspel av Jakob på vänsterkanten kunde Max stöta in 1-1. Detta var också resultatet i halvtid.

Andra halvlek
I halvtid pratade vi om att fortsätta hålla i bollen och komma till avslut, men också att vara koncentrerade i försvarsspelet för att inte släppa till fler onödiga chanser för BP. Precis som i första halvlek höll vi i taktpinnen och precis som i första halvlek skapade vi farligheter med jämna mellanrum. Tio minuter in i andra halvlek slog Jocke en hörna som Filippo säkert placerade i nät. Efter det var det tydligt att vi var ett nummer större än våra motståndare och inom loppet av tre minuter avgjorde vi matchen med två snygga mål. 3-1-målet var ett utmärkt samarbete mellan Filippo och Jocke där den sistnämnde avslutade vackert med vänsterfoten. Även 4-1-målet assisterade Filippo till, den här gången efter en räd på vänsterkanten och en fin passning snett inåt bakåt. Målskytten Nikos hade inte varit på plan mer än några sekunder och han visade direkt att han ville stanna som anfallare. I slutet tappade vi lite ork och tempot gick ner. I 82:a minuten uppstod en olycklig situation i vårt straffområde där domarn blåste straff för hands. Dennis gjorde en strålande insats och lyckades ta straffen, BP lyckades sedan göra mål på returen, men målet avblåstes för offside, alltjämt 4-1 alltså. Vi skapade några farliga chanser i slutet utan att lyckas få in bollen och slutresultatet blev 4-1.

MVP:
Med en stor arbetsinsats och riktigt bra positions- och närkampsspel får Kim matchens utmärkelse.